"Imam posao, plata je redovna, nije ništa posebno, ali imam posao", je li i vama ovo prošlo kroz glavu?

Zamislite da radite ono što volite, za to ste dobro plaćeni i imate super ekipu oko sebe?

Zvuči vam neverovatno?

Ne mora biti. Mnogi su u potrazi za bilo kakvim poslom, ali ako ste se dobro namestili u nekoj uredskoj stolici već neko vreme, verojatno ni ne pomišljate na nikakve promene.

Ovo je 5 znakova da je vreme da date otkaz i potražite ipak nešto drugo. 

Ni napred, ni nazad

Nalazite se u statusu quo. Godinama ste u istoj firmi i niste se pomaknuli ni korak dalje sa svoje pozicije. Niste dobili ni povišicu. Ako želite napraviti neki napredak u svojoj karijeri dok još imate vremena, vreme je za promenu posla. 

Ne učite ništa novo

Ne razvijate se i nemate priliku učiti i napredovati. Tapkate na jednom mestu. Nije bitno samo u svojoj biografiji upisati svoj dugogodišnji staž, ono što znate i što možete pružiti nekoj firmi i poslodavcu može vas odvesti korak dalje, ili čak i dva, od trenutne pozicije. Ako nemate priliku za učenje, potražite posao koji će vam to omogućiti. 

Primećujete nezadovoljstvo drugih

Ako vidite da vaši kolege češće odlaze na kafu i izostaju s posla, verojatno nisu zadovoljni na svom radnom mjestu pa "beže" koliko god je moguće. Istovremeno, verojatno traže bolju priliku. To je i vama pokazatelj da postoje i drugi poslodavci koji će verojatno više ceniti vaš trud i ulaganje. Na vama je samo da se odlučite i napravite potrebne korake. 

Promene kadrova na čelnim pozicijama

Ako se u vašoj firmi često događaju promene u rukovodstvu, ljudi odlaze, neki novi dolaze, rade se  promene poslovanja, to je znak da se pokušava nešto promeniti jer postojeća situacija u poslovanju nije zadovoljavajuća. A zašto biste onda vi ostajali u toj kompaniji? Vreme je za odlazak dok brod još nije potonuo...

Ne osećate se dobro

Znate onaj osećaj kada vam je jednostavno već svega dosta? Nemate onda ta više čekati. Verojatno se taj osjećaj neće promeniti, to znate i sami. Vreme je za odlazak na drugo radno mesto...

HVALA  šTO čITATE PSYCHO(B)LOG!